een plek om door te praten
voor iedereen die met hiv leeft

some-english-info

verberg-hide-website

Positive Brothers

Doe mee aan deze training, waardevol voor jezelf en ondersteun een brother die jou nodig heeft! 

Weet je nog hoe je voor het eerst hoorde dat je hiv hebt? 
Misschien dacht je dat je dit geheim nooit aan iemand zou kunnen vertellen, dat je gauw dood zou gaan, dat je niet vader kunt worden, nooit meer een relatie zou krijgen … Had je toen een goede vriend of familielid die je gesteund heeft? Dan weet je hoe belangrijk dat is. Of moest je het toen helemaal alleen doen? Dan weet je hoe zwaar dat is.  

Handen Brothers

 

Nu ben jij zelf verder – anderen zijn nu aan het moeilijke begin… 
Jij weet nu dat je met medicijnen gezond oud kunt worden. Dat niemand aan je kan zien dat je hiv hebt. Dat je nog steeds vader kunt worden. Dat je ook met hiv volop kunt leven! Anderen zitten nu met de angst die jij in het begin had. Ze hebben niemand om mee te praten behalve hun hiv-consulent(e). Ze hebben het gevoel dat ze de enige zijn. 

We are Brothers – laten we elkaar helpen! 
Hiv-positieve mannen zijn bij ShivA als echte ‘Brothers’ voor elkaar. Ze steunen en bemoedigen elkaar. Ik ben zeker dat jij de juiste bent om een andere ‘Brother’ te helpen. Je kunt als een broer voor hem zijn: naar zijn verhaal luisteren, hem moed inspreken, met hem delen hoe jij met je leven omgaat, ook met hiv. Hij kan jou vertrouwen, want jullie zijn in dezelfde situatie… 

Doe mee aan de training en wordt een Positive Brother voor iemand die je nodig heeft! 
In oktober begint de training. Je leert hoe je een andere man kunt ondersteunen; hoe je hem de juiste informatie geeft over leven met hiv; en je oefent hoe je met hem kunt praten over zijn angst, zijn hoop en geloof. Je krijgt inzicht in hoe je iemand kunt coachen, dat helpt jou ook.

De training bestaat uit 3 zaterdagen in Amsterdam en een weekend in Schoorl. We gaan veel leren, en ook veel plezier samen hebben! Aan het einde van de training ontvang je een certificaat en een vrijwilligerscontract om andere ‘Brothers’ te ondersteunen! 

Bel of mail je mij? Of vraag je hiv-consulent(e) mij je telefoonnummer te geven, dan bel ik je op. Ik ben Edmund Owusu. Ik werk voor ShivA (Spiritualiteit, hiv & Aids). Kom je erbij? Je bent van harte welkom!  In deze training werk ik samen met Marten Bos, trainer, coach.

Edmund: 020–6160460  en  06-39013397 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

some-english-info