een plek om door te praten
voor iedereen die met hiv leeft

some-english-info

verberg-hide-website

Beeldvorming

Ken je mij, wie ben ik dan? 

Ik voel me kwetsbaar als vrouw, vooral omdat ik last heb van beeldvorming rondom hiv. Die beeldvorming rondom vrouwen met hiv is specifiek omdat mensen hiv vaak koppelen aan prostitutie.

Ik hoor ze denken: 'zij, hiv? Hoe zou ze daaraan komen? Met wie, wanneer, hoe?'. Het gaat altijd over mijn liefdesleven! Ik word er zo moe van. 

Mensen die - als ze te weten komen dat je hiv hebt - van alles over je kunnen gaan denken. Die zich een voorstelling maken van je seksleven. Een beeld schuift tussen jou en de ander in. Een beeld, dat je kunt vermoeden, en dat niet is wie jij bent. 

Als je te maken krijgt met beeldvorming die niet past, met snelle oordelen, als je je daardoor gekwetst voelt, dan is er behalve pijn en woede ook verlangen. Het verlangen om gezien te worden in wie je echt bent. En het roept de vraag op: wie ben ik dan echt? 

Hoe is dat voor jou? Door wie word jij gezien in wie je echt bent? En helpt dat, ook al zien anders je als die vrouw met hiv, met alle beelden die daarbij horen? Wil je daar eens over doorpraten? Neem rustig contact op. Of deel jouw verhaal met anderen.

some-english-info