Save the Date: de veertiende editie van The Power of Love, het jaarlijkse evenement ter gelegenheid van Wereld Aids Dag, vindt plaats op zaterdag 27 november 2021 van 11.00 tot 15.00 uur. The Power of Love vindt het dit jaar plaats in Beatrix Theater Utrecht. Er is een gereduceerd tarief en reiskostenvergoeding om het iedereen mogelijk te maken erbij te zijn. Gebruik deze link als je op de hoogte wilt blijven.

De Wereld Aids Conferentie kwam naar Amsterdam. Ruim 18.000 mensen uit alle delen van de wereld, die zich bezighouden met onderzoek, met geneeskunde, met verpleging van mensen met Hiv en Aids. Ook mensen die zelf Hiv of Aids hebben en opkomen voor betere zorg of minder discriminatie. Hiv is ook in die landen zoals Nederland, waar mensen wel met medicijnen goed kunnen leven nog steeds een ziekte met een stempel. Een stigma. Prachtig om te zien hoe alle aanwezigen op de conferentie daartegen strijden. 

ShivA was volop aanwezig

ShivA mocht een mooie rol vervullen op de conferentie. Eerst al bij de tentoonstelling van Marjolein Annegarn over Stigma. Ook van mensen die bij ShivA betrokken zijn, hingen portretten, prachtig, eigenzinnig en levensgroot op het Museumplein.

Sjiva is heel blij met de benoeming van Winnie Byanyima, een vrouw van Afrikaanse afkomst, als nieuwe directeur van UNAIDS.

UNAIDS schrijft over haar benoeming:

"Ms Byanyima brings a wealth of experience and commitment in harnessing the power of governments, multilateral agencies, the private sector and civil society to end the AIDS epidemic around the world. Ms Byanyima has been the Executive Director of Oxfam International since 2013. Prior to that, she served for seven years as the Director of Gender and Development at the United Nations Development Programme."

Beste mensen,

Wat gaat de tijd toch snel! De jaarwisseling lijkt nog maar net achter de rug en het is al weer bijna februari! Maar het is nooit te laat voor wensen. We wensen je daarom van harte toe dat 2019 voor jou een jaar wordt vol warmte, liefde en vertrouwen. Misschien dat er ook momenten komen die verdrietig of moeilijk zijn. Weet in dat geval dat wij maar één telefoontje of App’je van je verwijderd zijn.

Bloesem

‘Trust & Relations/Vertrouwen & Relaties’
Op 1 december (Wereld AIDS Dag) komen de migrantenmannen weer bij elkaar voor een ontmoetings- en empowerment dag.
ShivA verwelkomt een groeiende groep hiv-positieve mannen met Afrikaanse, Caraïbische, Aziatische en Midden-Oosten achtergrond.

AIDS 2018 logo

 

De Wereld Aids Conferentie kwam eind juli naar Amsterdam en ShivA was volop aanwezig! Ruim 18.000 mensen uit alle delen van de wereld, die zich bezighouden met onderzoek, met geneeskunde, met verpleging van mensen met Hiv en Aids. Ook mensen die zelf Hiv of Aids hebben en opkomen voor betere zorg of minder discriminatie. ShivA was trotse deelnemer, lees ons verslag.
 

Life's questions - Levensvragen

We zijn heel blij dat we het team van ShivA hebben kunnen uitbreiden. Edmund Owusu en Everdien Hagen zijn de nieuwe collega’s van Liako en Inga geworden.

De Kunst van het Mogelijke, 23 t/m 26 maart 2017

Met 10 mannen en vrouwen waren we bij elkaar in het klooster in Egmond. We hebben met een diverse groep mensen in stilte gewandeld, en hardop gelachen, elkaar ontroerd. Lees hier de Terugblik op de Retraite 2017. En ieder heeft tot slot gekeken: wat is het kleinste stapje dat ik kan zetten in de richting van wat ik graag zou willen? Mijn eigen kunst van het mogelijke?

Wil je dit ook ervaren? In 2018 organiseren we weer een bijzondere retraite.


Dag voor Afrikaanse & Caribische Vrouwen:  I LOVE MY LIFE - Zaterdag 4 februari en Zaterdag 8 april 

Op zaterdag 4 februari in Groningen en op zaterdag 8 april in Den Haag zijn weer I LOVE MY LIFE-dagen georganiseerd. Er was de gelegenheid om mooi opgemaakt te worden. Je kon elkaars handen masseren. Er waren verschillende workshops, onder andere eentje over welke dromen je hebt over de toekomst en hoe die dichterbij kunnen komen. Lees meer. 

Wil je weten wanneer de volgende dagen gepland zijn? Informatie bij Inga: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 – 6 160 460 en 06 – 43 7787 13.


Op 10 mei 2017 kwamen 49 personen bijeen in Amsterdam om zich te buigen over de vraag: Hoe waarborgen we de kwaliteit en continuïteit van informele zorg, waardoor mensen met hiv/aids volwaardig mee doen in onze samenleving?

De bijeenkomst werd georganiseerd door ShivA in samenwerking met de AIGHD en Soa Aids Nederland/aidsfonds. Na een inleiding van Frank Cobelens (directeur AIGHD) gingen aan diverse tafels artsen, verpleegkundigen, zorgverzekeraars, beleidsmakers, financiers, onderzoekers, maatschappelijk betrokken ondernemers en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek. Lees meer over de belangrijkste conclusies en aanbevelingen.