Appeltjes Stefan van der Kamp ShivA

1 juni 2021 is Positive Sister Liako te gast geweest op Paleis Noordeinde. Daar heeft ze met Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander gesproken over haar waardevolle werk voor ShivA als Positive Sis­ter en als professional. Waardevol voor andere vrouwen die, net als Liako, hiv positief zijn; waardevol voor de kinderen van die vrouwen. Maar vooral ook waardevol voor onze samenleving.

Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander toonden veel belangstelling voor hetgeen Liako hen vertelde over haar werk en dat van de andere Positive Sisters en Brothers.

Zelfs in het interview dat Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar 50e verjaardag met koningin Máxima had, is het werk van de Positive Sisters en Brothers ter sprake gekomen: Matthijs sprak over hen als “Rolmodellen voor migranten of mensen met hiv”.

Van maar liefst 233 initiatieven die meededen aan de verkiezing voor de Appeltjes van Oranje 2021, behoorden de Positive Sisters en Brothers tot de 12 finalisten.

De drie Appeltjes zijn dan wel naar andere initiatieven gegaan, maar de aandacht van de Koning en de Koningin voor het werk van de Positive Sisters en Brothers vormt de ultieme erkenning voor onze Positive Sisters en Brothers en het bijzondere werk dat zij doen. Daar zijn we ongelooflijk trots op!

Hartelijk dank ook aan allen die ons gesteund hebben tijdens de Stemtiendaagse. We voelen ons rijk met de solidariteit en support van mensen met hiv, collega’s en collega organisaties die ons werk op waarde schatten.