Op 1 juni 2021 reikte Koningin Máxima in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde de prijzen uit aan de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2021! Wij willen de winnaars Ixta Noa, de Zelfregiecentra van Vriendendiensten en Expertise Center Education Care Saba van harte feliciteren met deze erkenning voor hun goede werk. De Positive SIsters & Brothers waren genomineerd voor een Appeltje. We hebben geen Appeltje gewonnen, maar de nominatie was een enorme eer. Liako was namens de Positive Sisters & Brothers op het Paleis aanwezig om ons te vertegenwoordigen. Graag willen we jullie allemaal bedanken voor jullie steun en enthousiasme in de aanloop naar deze uitreiking. Ook willen wij het Oranje Fonds bedanken voor deze erkenning, het selectieproces en de mooie prijsuitreiking.

Tijdens de Stemtiendaagse, die op woensdag 20 januari ophield, hebben we 1078 stemmen verzameld! Dank zij jou! Heel erg bedankt voor dit prachtige aantal stemmen. Ook heeft er een online presentatie plaatsgevonden van de laatste 48 initiatieven die in de race waren en de jury heeft daar uit 12 inititieven gekozen waaronder de Positive Brothers & Sisters! We hoorden dus bij de laatste 12 waarvan 9 in Nederland en 3 Caribische projecten.

Deze nominatie = Waardering voor wie jij bent
Deze nominatie heeft voor de Positive Sisters & Brothers ongelooflijk veel betekend. Het is de ultieme erkenning voor wie je bent en wat je als vrijwillig(st)er doet, mét je migratiegeschiedenis en mét hiv. Dat je dus in Nederland gezien en gewaardeerd wordt om je fantastische werk: als ervaringsdeskundige je mede-migranten ondersteunen bij hiv/aids. Bovendien laat je met deze nominatie aan Nederland zien wat een aanwinst je voor onze samenleving bent…Daarom willen wij jou heel erg bedanken voor de stem die je gegeven hebt!
We hebben niet gewonnen, maar nog véél belangrijker is dat deze nominatie een bewijs van erkenning en waardering is. Waardering voor de Positive Sisters & Brothers. Maar óók voor alle migrantenvrouwen en -mannen met hiv die door hen begeleid worden. Het betekent dat je gezien wordt, mét hiv en mét je achtergrond uit een ander continent. Je wordt gewaardeerd om wie JIJ bent!

Mentale kracht
Het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 is dit jaar ‘Mentale Kracht’. En onze Positive Brothers & Sisters hébben mentale kracht! Dat bewijzen ze telkens weer: ze ondersteunen anderen terwijl ze het zelf ook niet makkelijk hebben. En dankzij de Positive Sisters & Brothers vinden ook de migranten met hiv/aids die zij begeleiden, weer hun levenskracht terug.

ShivA Appeltjes van Oranje foto 1