Vanwege het vertrek van de huidige voorzitter van het bestuur, is stichting ShivA op zoek naar een nieuwe betrokken en gemotiveerde voorzitter die ShivA in een  belangrijke transitiefase verder helpt vorm te geven. Het bestuur vergadert vier keer per jaar, fungeert als klankbord voor de directeur en verricht in voorkomende situaties (nog) uitvoerende taken. We zoeken een voorzitter met bestuurlijke ervaring, bindende kwaliteiten en affiniteit met het werkveld van stichting ShivA. Herkent u zich in dit profiel? Stuur dan een e-mail met uw CV naar Inga Mielitz via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We zijn heel blij dat we het team van ShivA hebben kunnen uitbreiden. Edmund Owusu en Everdien Hagen zijn de nieuwe collega’s van Liako en Inga geworden.

De Kunst van het Mogelijke, 23 t/m 26 maart 2017

Met 10 mannen en vrouwen waren we bij elkaar in het klooster in Egmond. We hebben met een diverse groep mensen in stilte gewandeld, en hardop gelachen, elkaar ontroerd. Lees hier de Terugblik op de Retraite 2017. En ieder heeft tot slot gekeken: wat is het kleinste stapje dat ik kan zetten in de richting van wat ik graag zou willen? Mijn eigen kunst van het mogelijke?

Wil je dit ook ervaren? In 2018 organiseren we weer een bijzondere retraite.


Dag voor Afrikaanse & Caribische Vrouwen:  I LOVE MY LIFE - Zaterdag 4 februari en Zaterdag 8 april 

Op zaterdag 4 februari in Groningen en op zaterdag 8 april in Den Haag zijn weer I LOVE MY LIFE-dagen georganiseerd. Er was de gelegenheid om mooi opgemaakt te worden. Je kon elkaars handen masseren. Er waren verschillende workshops, onder andere eentje over welke dromen je hebt over de toekomst en hoe die dichterbij kunnen komen. Lees meer. 

Wil je weten wanneer de volgende dagen gepland zijn? Informatie bij Inga: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 – 6 160 460 en 06 – 43 7787 13.


Op 10 mei 2017 kwamen 49 personen bijeen in Amsterdam om zich te buigen over de vraag: Hoe waarborgen we de kwaliteit en continuïteit van informele zorg, waardoor mensen met hiv/aids volwaardig mee doen in onze samenleving?

De bijeenkomst werd georganiseerd door ShivA in samenwerking met de AIGHD en Soa Aids Nederland/aidsfonds. Na een inleiding van Frank Cobelens (directeur AIGHD) gingen aan diverse tafels artsen, verpleegkundigen, zorgverzekeraars, beleidsmakers, financiers, onderzoekers, maatschappelijk betrokken ondernemers en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek. Lees meer over de belangrijkste conclusies en aanbevelingen. 


Bekijk: een nieuw Levenskrachtverhaal:

A Very Happy Brain

gedeeld door Erik tijdens de ShivA kloosterdagen


Dat je goed met hiv kunt leven vertellen vijf mensen in een korte film.


Lees het vervolgverhaal Friendship:

Two women brought together by fate…will one person’s secrets cement their unlikely friendship or ruin it forever?... part one

The following weekend, they met at a bar.. . part two

Eventually Tatyana could not stand the suspense... part three